Mijmerbankje

Waarom mijmeren op een bankje?

Misschien bent u er al eens langsgelopen of heeft u al eens gezeten op mijn mijmerbankje. Het staat in het Bennekomse bos, aan de rand van een heideveld, niet ver van mijn bedrijf BLCC Loopbaanbegeleiding. Wie goed kijkt ziet op de bank ook de naam van mijn bedrijf staan.

Toen mijn bedrijf 25 jaar bestond, vond ik het tijd voor iets speciaals. Als dank voor iedereen met wie ik heb samengewerkt en die mij geïnspireerd en gesteund hebben: mijn opdrachtgevers, cliënten, collega’s, netwerkcontacten, familie en vrienden. En dat is een mijmerbankje geworden.

Het bankje is er voor iedereen die eens met afstand naar de dagelijkse werkelijkheid wil kijken, de gedachten gewoon eens wil laten gaan of nieuwe ideeën wil opdoen. Wilt u hierbij gezelschap? Dan mijmer ik graag met u mee.

Loopbaanbegeleiding door samen te mijmeren?

Samen mijmeren is ook wat ik met mijn werk doe. Ik laat mensen mijmeren over hun toekomst en help ze daarbij om meer regie te nemen over hun keuzes. Mijn rol als loopbaanadviseur is vragen stellen, meeleven, confronteren en meedenken. Ik begeleid graag mensen die voor veranderingen staan en een nieuwe start willen maken.

Een veehouder die ik begeleidde besloot na jaren wikken en wegen om met zijn bedrijf, dat al generaties in de familie was, te stoppen. Al dat afscheid nemen maakte ik mee en ik zag hoe elke stap een overwinning was. Het afscheid nemen van de koeien bleek het zwaarst. Ik vroeg hem wat hij deed als hij het moeilijk had. Het antwoord was kort: dan ging hij bij zijn koeien staan. Hij wilde verder gaan als loonwerker en dat leek te lukken. Enige tijd later belde hij op om te vertellen dat hij machinebankwerker was geworden. Een verrassende wending maar ook logisch, als veehouder was het werken op zijn eigen professionele draaibank ook zijn hobby geworden en daar kon hij nu zijn werk van maken.

En dat is nu juist het mooie van mijn werk, om te zien dat mensen in beweging komen en de regie gaan nemen, soms tegen wil en dank, hoe ze afscheid nemen en aan iets nieuws beginnen. En dat ik hieraan mijn bijdrage mag leveren.

Meer weten?

U kunt bij mij terecht voor outplacement, loopbaanbegeleiding, coaching of ontwikkeladvies. Op het mijmerbankje of op een locatie naar uw keuze.

Ik hoor graag wat ik voor u kan doen. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met mij op.

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - BLCC