Studie- en beroepskeuze met BLCC Loopbaanbegeleiding

Een studie kiezen die bij jou past en je ook in de toekomst werk gaat opleveren is een uitdaging. Het aanbod aan opleidingen is groot en de verschillen tussen de opleidingen zijn niet helder. De druk om in één keer een goede keuze te maken is groot door de verwachtingen van jezelf, je omgeving, of door de eisen die de overheid stelt. Arbeidsmarktperspectieven veranderen door ontwikkelingen zoals Corona, de aandacht voor de klimaatverandering, de vergrijzing van de arbeidsmarkt.

Voor 1 mei moet je een  studiekeuze maken en eventueel deelnemen aan een selectieprocedure. Deze vragen zijn dan ook niet vreemd:

  • Je bent druk met het eindexamen  en wat ga je na het eindexamen doen?
  • Je vraagt je af of de opleiding die je nu volgt, wel bij je past.
  • Heb je een tussenjaar en ben je er nog niet uit welke studie je in september wilt gaat doen?
  • Ben je met je studie(s) gestopt en durf je niet aan een volgende te beginnen?

Opzet traject voor studie- en beroepskeuze

Het traject begint met een studie- of beroepskeuze test. Van daaruit gaan we verder verkennen wat bij jou past door te onderzoeken welke waarden voor jou belangrijk zijn, wat je persoonlijke sterke punten zijn. We gaan  na wat jij verwacht van een vervolgopleiding. Het traject wordt afgesloten met een persoonlijk actieplan. Dit alles helpt jou verder om een goede keuze te maken, die bij jou past, en ook daadwerkelijk de volgende stappen te nemen.

Werkwijze en kosten

Na een kennismakingsgesprek beslis je of voldoende vertrouwen hebt in de opzet en de begeleiding.
Het  traject bestaat uit vijf gesprekken. Voorafgaand aan het gesprek werk je korte concrete opdrachten uit. Tijdens  het gesprek bespreken we de resultaten en en de volgend stap om tot een goede keuze te komen.
Voor het traject wordt € 525,- exclusief BTW in rekening gebracht dit is inclusief het gebruik van testen, kantoorkosten en de voorbereiding.

Maak een afspraak

BLCC Loopbaanbegeleiding helpt je graag bij je studiekeuze en beroepskeuze. Wij zijn gevestigd in Bennekom en werken in de ruime regio rond Ede, Veenendaal, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen,

Voor meer informatie mail naar info@loopbaanbegeleiding.info of bel 06-15357565

Ga naar contact

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - BLCC