Outplacement met BLCC

Bij een outplacementtraject van BLCC Loopbaanbegeleiding blikt u onder professionele begeleiding terug op de achterliggende periode. Want soms gekozen, soms onverwacht, stopt uw huidige werk. Dit kan zijn door een reorganisatie, door beëindiging van het contract of om een andere reden. Dat kan een forse impact hebben op uw persoonlijke omstandigheden. Wat heeft het met u gedaan? Hoe heeft het u veranderd? Dan wilt u op zoek naar nieuw en passend werk en kunt u daar deskundige ondersteuning bij gebruiken. BLCC Loopbaanbegeleiding helpt!

De juiste gesprekspartner

BLCC Loopbaanbegeleiding is gespecialiseerd in outplacement, het begeleiden van mensen die voor grote veranderingen in hun loopbaan staan. Ook mensen die jarenlang in het buitenland gewerkt hebben en weer in Nederland hun loopbaan willen vervolgen, zijn voor loopbaanbegeleiding bij BLCC Loopbaanbegeleiding aan het goede adres. Ondernemers of zzp’ers die gaan stoppen met hun bedrijf en de overstap willen maken naar de arbeidsmarkt, evenals vaktechnische mensen met een brede interesse, vinden in BLCC de juiste gesprekspartner.

Outplacementtraject

In het outplacementtraject staat u stil bij de verandering : afscheid nemen, aandacht besteden aan de emoties en op zoek zijn naar een andere nieuwe baan. U verkent uw kwaliteiten, wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het netwerken krijgt hierbij een centrale plaats. U krijgt ondersteuning bij netwerkgesprekken en sollicitaties, toegesneden op uw persoon en uw situatie. U kunt gebruik maken van een professionele vacatureservice zodat u steeds de laatste, op uw wensen toegesneden vacatures ontvangt. Dus u hoeft geen lange zoektochten te maken langs allerlei vacature sites.

Werkwijze

Bij outplacement staat het vinden van ander, passend, werk voorop. Ieders situatie is verschillend, een goede intake is belangrijk om na te gaan of de juiste klik er is en om een passend traject op te kunnen zetten.

Na de intake worden alle stappen in het outplacementtraject, de duur, frequentie van de gesprekken en de kosten vastgelegd in een overeenkomst.

De eerste gesprekken zijn wekelijks, daarna wordt netwerken belangrijker en bent u meer aan zet. Tijdens de campagne, bent u actief aan het netwerken, vacatures zoeken, sollicitatiegesprekken voeren. Indien nodig, bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een belangrijk gesprek, kunt naast de geplande afspraken een beroep doen op de begeleiding via email, skype of telefonisch.

De werkwijze is zodanig dat u toekomstige veranderingen in uw loopbaan effectiever kunt hanteren.

In de periode na het ontslag en de bijbehorende teleurstellende ervaringen is het spannend om weer te starten in een nieuwe baan. Het traject biedt ook begeleiding bij deze nieuwe start.

Zie ook:

Loopbaanorientatie
Tweedespoortraject

Maak een afspraak

Mail voor meer informatie naar info@loopbaanbegeleiding.info of bel 06  15357565

Ga naar contact

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - BLCC