Evert Jan (37), directeur totaalinstallateur

Technisch en organisatorisch kunnen we prima onze medewerkers aansturen, dat is ons vak.  Zijn er echter vraagstukken op het gebied van ‘soft skills’ dan schakelen we Jef in als loopbaancoach.
In een ‘mannenwereld’ van monteurs is het best wel een dingetje om gebruik te maken van een loopbaancoach, maar elke keer weer is de monteur verrast over de aanpak en toegankelijkheid van Jef en worden er in een relatief kort tijdbestek concrete stappen gezet.

Ik ben ervan overtuigd dat deze coaching trajecten ons helpen om onze monteurs beter te laten functioneren en dat we op deze manier de medewerkers (nog meer) binden aan onze organisatie.

Judica (26) QESH- advisor

The short version of the story (Haha): I was introduced to Jef and his company, BLCC career guidance,  about a month ago and today I have a befitting job. Long version of the story: I had been searching for about a year – even before I completed my MSc studies. I only had about 2 months left on my Zoekjaar visa and was at wit’s end about new strategies to adopt in my job hunting process. I was introduced to Jef and we set to work immediately. During the introductory meeting, Jef and I discussed my interests and set about looking for companies that match these interests. It was a tedious process but Jeff was very involved and displayed great human compassion and utmost professionalism. Jeff did not only help in looking for potential companies but also helped to prepare me for interviews and gave me tips on how best to comport myself. I would gladly recommend him to job seekers who are looking to find a job within the Netherlands.

Marianne (25), logopedist

Recentelijk kwam ik na een positieve ervaring van mijn zus in contact met Jef voor een loopbaantraject. Ik haalde al twee jaar geen voldoening meer uit mijn werk als logopedist, waardoor ik al een tijd op zoek was naar wat dan wel zou passen.

In het eerste gesprek viel mij op dat Jef rustig en aandachtig naar mijn verhaal luisterde en mij de ruimte gaf om alles uit te leggen. Ik kreeg verschillende thuisopdrachten en tests mee, waarvan de resultaten tijdens de gesprekken uitvoerig besproken en uitgelegd werden. In eerste instantie waren de tests gericht op het ontdekken van jezelf, daarna werd dit gekoppeld aan verschillende beroepen die hier bij zouden kunnen passen.

Wat ik heel prettig vond is dat er ontzettend breed werd gekeken en later pas werd onderzocht of het ook echt mogelijk zou zijn. Dit gaf mij het gevoel dat ik aan het eind van het traject echt elk steentje had omgekeerd en alle opties had onderzocht om de juiste keuze te maken. Uiteindelijk heb ik een overwogen beslissing kunnen maken om de binnenvaart in te gaan en te gaan leren voor schipper. Aangezien mijn hele familie in de binnenvaart zit was de drempel om hierin te stappen vrij laag.

Nu ben ik anderhalve maand aan boord en heb ik de eerste stap genomen om binnenvaartschipper te worden en het bevalt me heel goed! Jef heeft me geholpen met het maken van een keuze, en ook in het vinden van rust hierin. Zijn instelling ‘Je hoeft niet je hele leven hetzelfde beroep te doen’ heeft mij ook erg geholpen. Ik ben hem zeer dankbaar en beveel zijn loopbaancoaching van harte bij anderen aan!

Eva (28), reisadviseur

Al langere tijd vroeg ik me af; is dit het wel? Werken in de reisbranche beviel me, maar ontwikkelmogelijkheden ontbraken en daar kwam ook nog eens de corona crisis om de hoek kijken. Via via werd ik getipt over Jef en zijn bedrijf ‘BLCC loopbaanbegeleiding’. Door de rustige, vriendelijke maar ook kritische benadering voelde ik tijdens het kennismakingsgesprek een klik met Jef en besloot ik te starten met mijn loopbaantraject.
Achteraf kan ik zeggen dat dit traject mij heel veel inzicht heeft doen geven. We onderzochten niet alleen mijn interesses maar ook mijn sterke kanten en valkuilen en het soort organisatie wat bij mij als persoon past. Ook kwam ik er door Jefs vragen achter dat mijn onzekerheid mij nog wel eens in de weg staat. Zo liet ik mij soms door bepaalde functie-eisen afschrikken en besloot ik daardoor niet op een vacature te reageren. Jef heeft mij middels verschillende opdrachten en gesprekken meer zekerheid gegeven en dit heeft zich uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe baan waar ik binnenkort mag starten.

Jurist (31 jaar)

Ik was toe aan een volgende stap in mijn loopbaan. Wat die volgende stap precies moest inhouden, geen idee! Ik wist vooral wat ik niet wilde. Om erachter te komen wat ik wel wilde, heb ik een loopbaanoriëntatietraject gevolgd bij Jef. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Dit traject heeft mij veel gebracht. Door tests, opdrachten en gesprekken kwam ik erachter waar mijn interesses liggen en wat mijn kwaliteiten zijn. Ook heeft Jef mij tips gegeven voor het solliciteren. Een van die tips was om naar aanleiding van de advertentie  telefonisch verdere informatie in te winnen. Ondanks mijn telefoonvrees is heb ik het gedaan en het voordeel ervaren. Deze “overwinning” gebruik ik nu ook nu bij de, voor mij nieuwe, netwerkactiviteiten. Voorts hebben we gewerkt aan mijn cv, het schrijven van sollicitatiebrieven en mijn LinkedIn profiel. De volgende stap in mijn loopbaan is nog niet gezet, dankzij het traject bij Jef heb ik er vertrouwen in dat ik een nieuwe functie ga vinden waar ik veel energie en plezier uit ga halen. Jef, bedankt voor jouw betrokkenheid, geduld en de motivatie die jij mij hebt gegeven.

Daphne (45 jaar) teammanager bij een landelijke overheidsorganisatie

Wat wil ik nu echt gaan doen? Na 16 jaar bij een overheidsorganisatie als teamleider te hebben gewerkt kwam ik na een burn-out met Jef van BLCC Loopbaanbegeleiding in contact.

Ik was heel erg zoekende: wat wil ik nu echt, wat vind ik leuk, waar krijg ik energie van, waar word ik gelukkig van. Door de burn-out was ik erg onzeker geworden over mijn kwaliteiten en vaardigheden. Jef luisterde naar mijn verhaal en door middel van diverse testen, maar vooral ook de fijne gesprekken werd het beeld steeds helderder. Hij hield mij op een vriendelijke, maar deskundige manier een spiegel voor met als resultaat dat ik weer positief naar mijzelf kon kijken en mijn competenties en kwaliteiten weer wist te zien en te waarderen.

We hebben samen gebrainstormd over opleidingen, netwerken, functies en organisaties met als resultaat dat ik een leuke functie heb gevonden in een fijne organisatie die goed bij mij past.

Het traject hebben we echter toen niet meteen afgerond, maar we zijn aan de slag gegaan met een plan B. Het zelfstandig ondernemerschap borrelde steeds op, maar ook functies in een totaal andere richting. Jef heeft mij gestimuleerd om deze “plannen” te onderzoeken en er op moment x een besluit over te nemen.

Het hele traject heb ik als zeer prettig ervaren, er was een “klik” met Jef als persoon, maar ook zijn deskundigheid en zijn (levens) ervaring waren voor mij heel erg waardevol.

Leonore Noorduyn: Nu in actie, dankzij BLCC Loopbaanbegeleiding

Als zelfstandig ondernemer naar een loopbaancoach? Ligt misschien niet voor de hand, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.  Mijn bedrijf draaide niet zoals ik wil, ideeën genoeg, maar de uitvoering bleef vaak steken. Schijnt vaker voor te komen bij introverte mensen, zoals Jef mij vertelde…

Bovendien overwoog ik om een nieuwe tak onder mijn bedrijf te zetten: ik ben bezig aan een opleiding tot zielscoach, een vak dat ik wil uitoefenen naast het vak van tekstschrijver en schrijfcoach. Maar hoe combineer ik die vakgebieden?

Ik had drie gesprekken van 1,5 uur bij Jef. Hij luisterde, stelde vragen en confronteerde me met mijn wensen en mijn belemmeringen. Heerlijk om zo te kunnen sparren met iemand die werkelijk naar je luistert. Dankzij de oefeningen die Jef me gaf heb ik meer inzicht gekregen in wat ik werkelijk wil. Dat samen met de gesprekken die we hebben gevoerd, heeft me energie gegeven om eindelijk eens dat te doen wat ik me al zo lang voorneem.

Nu zie ik ook duidelijk voor ogen welke stappen ik ga zetten om in actie te komen en heb die eerste stappen zelfs direct gezet. Jef drukt namelijk, op een vriendelijke manier, net zo lang door tot ik concreet word. In één woord: inspirerend.

Ik kan deze gesprekken met Jef aan elke zzp’er aanraden die op een kruispunt staat.

Lineke (52 jaar) manager in de culturele sector

Na meer dan 25 jaar gewerkt te hebben als leidinggevende in de culturele sector, kwam ik plotseling, na een conflict, zonder werk te zitten. Dat was een geheel nieuwe ervaring voor mij. Zo lang aan één stuk gewerkt en opeens val je stil; dat is oncomfortabel en confronterend. Maar naast alle onzekerheden realiseerde ik me wel dat dit ook een kans bood het outplacementtraject om eens stil te staan bij wat ik eigenlijk wilde. Ook besefte ik dat het altijd moeilijk is om naar mezelf te kijken, zonder dat  ik een goede spiegel heb. Die spiegel heb ik gevonden, op het moment dat ik Jef ontmoette.

Zonder ooit voor mij de richting te bepalen, stelde hij op het juiste moment de juiste vragen, reikte de juiste test of zelfanalyses aan, en gaf mij daarmee kleine, maar belangrijke duwtjes in de rug. Ik volgde mijn eigen proces, zoekend en onderzoekend. Het koste soms wel moeite om er vertrouwen in te houden, maar dan was er zijn rust en aandacht die een aanvullend perspectief bracht. Of het nu ging om het loslaten van oude, het ontdekken van het nieuwe of mij in contact brengen met het fundament van mijn drijfveren, op cruciale momenten was er die spiegel. Ik ben er dankbaar voor!

Ik ben trots op het gehele proces van de afgelopen maanden. Nergens ben ik echt stil komen te vallen, terwijl ik wel bij heel veel dingen heb stil gestaan. Ik ben niet in somberheid of bitterheid weggezakt. En ik ben ook niet hals over kop ergens aan begonnen. Dit proces heeft me uiteindelijk meer in balans gebracht. Met hulp van jou!

Rene (31 jaar) docent vwo. Een nieuwe start!

Na 10 jaar onderwijs ervaring en een stevige burn out, besloot ik te stoppen in het onderwijs, waar ik overigens ook veel plezier had, en heb ik BLCC, Jef van Beckhoven, als klankbord gevraagd.
Ik omschrijf eerst Jef en daarna het proces.

 Jef:

Met volle aandacht luisterend.
Kritisch doorvragend ter reflectie. 
Helder, open en realistisch.
Doelgericht en planmatig aanzettend tot het maken stappen, aansluitend bij mij als persoon, bijvoorbeeld via het oefenen met rollenspellen voor netwerk- en sollicitatiegesprekken.
 
Dan over mijn proces:
Ik heb door zijn hulp duidelijk meer focus en zelfvertrouwen gekregen en kwam altijd met extra energie en middelen van een afspraak met hem vandaan. Ook met mijn brief, CV en gespreksvoering heeft hij me erg geholpen. Hier ben ik hem dankbaar voor!”

Op dit moment doe ik wat mij energie geeft,  zonder dat het financiele zekerheid geeft: een nieuwe manier van leven.

Gerwin ter Stapel (45), bevlogen technicus. Na zware tegenslag goed terecht gekomen!

Na een onverwachts en juridisch onterecht ontslag brak er een emotioneel zware periode aan. De manier waarop het ontslag werd verleend en de juridische afhandeling ervan kostten me veel energie. In deze periode van veel negativiteit moest ik toch op zoek naar een nieuwe baan. Met een beschadigd vertrouwen was het lastig om met een positieve inzet acties te ondernemen.

Via via kwam ik in contact met BLCC Loopbaanbegeleiding. Ik was onder de indruk van de brede ervaring van Jef van Beckhoven met situaties zoals de mijne. We zijn eerst aan de slag gegaan met allerlei professionele tests en opdrachten. Dit hielp om de achterliggende periode een plek te geven en weer naar de toekomst te kijken. Jef hielp me kijken naar wat mijn sterke punten zijn, naar wat mij uitdaagt en voldoening geeft. Hij gaf ook heel praktische adviezen om te netwerken, en voor elke brief en gesprek. Hij stemde zijn begeleiding goed op mij af. Zijn persoonlijke belangstelling in deze periode voor mij als mens heeft me goed gedaan. Binnen een half jaar na het eerste gesprek met Jef heb ik al netwerkend een nieuwe baan gevonden, waar ik helemaal op de juiste plek ben zowel qua functie als organisatie.

Terugkijkend kan ik alleen maar blij zijn dat ik bij BLCC  Loopbaanbegeleiding heb aangeklopt. Ik ben Jef dankbaar voor de intensieve maar ook mooie samenwerking. Jef, bedankt!

Lucas Boerhave ( 54), Adviseur,  Moet ik niet op zoek gaan naar een andere functie?

Jef van Beckhoven, loopbaanadviseur, leverde voor mij vooral een bijdrage op het gebied van het herontdekken en waarderen van de activiteiten welke ik te veel op de automatische piloot deed. En hij  hielp mij met het stellen van nieuwe doelen. De persoonlijke en vertrouwelijke benadering vind ik het meest kenmerkend aan de dienstverlening van Jef. De werkwijze van Jef / BLCC Loopbaanbegeleiding sprak me erg aan, eerst duidelijk  krijgen wat mijn doel en vraag is, testen afnemen en helder en vooral ook aangenaam bespreken en spiegelen. Jef bedankt.

Concept and Me (opdrachtgever)

BLCC Loopbaanbegeleiding heeft op ons verzoek een medewerker begeleid. Het doel was om een meer helderheid over de wensen en mogelijkheden van de medewerker. Als opdrachtgever kregen vooraf duidelijk inzicht in het traject. De medewerker stond centraal in het traject, de gestelde doelen zijn behaald, de medewerker kon de aangeleerde vaardigheden meteen in de praktijk gebruiken. Een uitmuntende beoordeling  is van toepassing, de gestelde verwachtingen zijn overtroffen.


Saskia (57), HR beleidsmedewerker, een nieuwe toekomst na een dienstverband van 20 jaar!

Nadat ik als gevolg van een reorganisatie onverwachts zonder werk kwam,  na een dienstverband van 20 jaar,  ben ik bij Jef een outplacementtraject gaan volgen.  Terugblikkend is dit een succes geweest. Met behulp van Jef heb ik mijzelf kunnen herpakken en ben ik teruggegaan naar mijn basiswaarden betreffende “werk”.  De hulp van Jef bestaat ondermeer uit spiegelen, confronteren op een zachte doch indringende manier en (droge) humor. Voor mij heeft dit prima gewerkt en geresulteerd in een baan waar ik nu met veel plezier vanuit mijn kracht invulling geef.


Gerard (31), Medewerker restaurant, “de overstap van horeca naar financiën is gelukt!”

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de horeca was ik inmiddels ook een parttime administratieve functie begonnen. Beiden erg leuk werk maar de horeca wordt zwaarder als je ouder wordt en werktijden minder prettig als je een relatie hebt. Bovendien had ik telkens na een jaar bij een bedrijf gewerkt te hebben, het wel weer gezien. Miste de uitdaging. Maar bij het zoeken naar vacatures werd ik moedeloos, want waar ben ik naar opzoek? Wat vind ik dan wel leuk in mijn werk, en wat kan ik met mijn administratieve ervaring, zonder dat ik een opleiding heb op dit gebied?

Jef heeft geholpen om anders tegen de zaken aan te kijken. Het werd me duidelijk wat ik wel leuk vind in mijn werk, waar ik de uitdaging in zie, waar ik blij van word en waar ik goed ik ben. Al tijdens het traject kreeg ik weer zin om te solliciteren en met resultaat! Dat was trouwens niet het enige resultaat, ik heb een goed beeld gekregen van kwaliteiten en wensen. Ik weet beter waar ik naar moet kijken wanneer ik eventueel weer opzoek ben naar ander werk.


Sonja ( 21) “Nu moet het er echt van komen!”

In september 2016 dacht ik nu moet het er echt van komen. Toen ik bij BLCC kwam, had ik  mij al 2 jaar, na mijn vwo, tijd gegund om na te denken over mijn toekomst. Ik bleef besluiteloos en dacht al 20 jaar in de toekomst. Ik dacht vaak over wat ik zou worden later en hoe mijn leven er uit zou komen te zien. Jef confronteerde mij dat ik niet mijn hele leven kon plannen en dat je loopbaan altijd anders kan gaan dan je van te voren gedacht had.

Door middel van interesse en competentietests kwam ik er achter hoe ik in elkaar zat. Dat ik introvert en meer een denker dan een doener ben wist ik wel maar dat het ook uit een test naar boven komt is leuk om te zien. De begeleiding heeft me zekerheid gegeven. Ik kon met meer overtuiging een besluit nemen. Ik stond er nu zelf achter.

Alles werd ook concreter. Toen ik de interviews moest gaan doen had ik op eens een doel. De interviews waren zeer interessant. Die gesprekken zijn zeer beslissend geweest voor mijn uiteindelijke keuze, ik heb er veel van geleerd en ze waren erg motiverend. Ik heb nu gekozen en ben met mijn studie bezig. Gelukkig!


 Julia de Groot (37), Manager bij een middelgrote professionele organisatie.

“Gewoon doen!”
Ik geef leiding aan ca 20 mensen met een uiteenlopende achtergrond en werkzaamheden bij een middelgrote professionele organisatie. Mijn werk liep niet meer soepel, mijn zelfvertrouwen stond onder druk en ik was minder effectief in cruciale en lastige situaties.
Het coachingstraject bij BLCC was voor mij zeer waardevol in het effectief aanleren van gesprekstechnieken met een trainingsacteur en het oefenen met vaak lastige gesprekken. Ik kan deze technieken nu veel organischer toepassen in mijn functie als leidinggevende zowel bij individuele gesprekken als vergaderingen.
Ik heb geleerd hoe ik effectiever mijn positie kan innemen, daarbij heb ik ook gebruik gemaakt van de inzichten uit de “roos van Leary”.
Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, en ik krijg positieve feedback uit mijn omgeving. Ik ga nu weer met plezier naar mijn werk!


Alice (35) , Leerkracht speciaal onderwijs.  “Nieuwe perspectieven zien!”

Na vijf jaar te hebben lesgegeven in het Speciaal Basisonderwijs, kreeg ik te horen dat ook ik, door alle veranderingen rondom passend onderwijs, in het risico dragend deel van de formatie zou komen. Dat betekende dat ik na een jaar ontslagen kon worden, hoewel ik een vast contract en goed functioneer. Dat voelde ‘oneerlijk’ en maakte me rusteloos.

Dankzij Jef is het me gelukt die onzekere gevoelens en verwarrende gedachtes om te draaien in concrete acties. Door te benoemen dat de krimp ervoor zorgde dat ik weg zou moeten en dat gegeven te accepteren bezorgde het me geen angst meer, maar juist een boost aan zelfvertrouwen. Zo kon ik het als luxe-positie ervaren en genoot ik van het loopbaantraject wat ik door mijn werkgever aangeboden kreeg. Jef gaf me een duwtje in de juiste richting, leerde me te focussen en netwerken , gaf me overzicht en positieve affirmaties! ”

Ik zie nu duidelijke perspectieven waar ik mij de komende tijd op focus onder andere door te gaannetwerken.


Thijs Schoten (50), Ede

Zelf sleutel tot succes en werkplezier!
Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben in ontwikkelingssamenwerking, kreeg ik weer vaste voet aan de grond in Nederland.
Na een korte uitstap in een andere sector kon ik aan de slag als trainer/consultant bij een organisatie voor internationaal management. Na vijf jaar voelde ik me niet meer écht happy in mijn werk. Leuke collega’s, leuk werk ook, maar ik liep vaak rond met een gevoel van onbehagen, en een verkeerde spanning in mijn lijf. Ik kon niet pakken wat het was. Jef van Beckhoven kende ik nog van een oriëntatiecursus voor teruggekeerde ontwikkelingswerkers die ik gedaan had toen ik net terug was in Nederland.
Ik heb eerst een intakegesprek met Jef gehad. Op basis daarvan hebben we een kort traject van een viertal coachingsgesprekken uitgezet. Mijn werkgever steunde me volledig en betaalde ook de kosten.
Jef van Beckhoven kon wel wat met mijn verhaal. Hij fungeerde als klankbord en stelde precies de goede vragen om alles boven tafel te krijgen. Hij analyseert goed en graaft op een prettige manier door. Het leverde me praktische handreikingen op waar ik wat aan heb. De aanpak van BLCC nodigt uit tot praten. Je moet ook zelf aan de slag, maar dat vond ik juist heel stimulerend. Daardoor leverden de gesprekken de dingen op die bij mij passen, waar ík mee verder kan.


Fred ( 53 jaar), Ede

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken!
Na een vanzelf lopende carrière van ruim 30 jaar kwam de dag dat mijn laatste werkgever en ik besloten uit elkaar te gaan. In mijn laatste functie als directeur gaf ik leiding, had ik met veel inzet veel voor elkaar gekregen in een niche markt.
Het ongewilde vertrek kostte mij veel energie . Ineens zit ik thuis, en dat was na jaren een zeer drukke baan te hebben gehad een enorme overgang. Hoe moest ik nu verder? De grote vraag was dan of ik in dezelfde niche actief wilt blijven, of dat ik beter elders iets nieuws kunt zoeken. Vanwege leeftijd en dip in mijn zelfvertrouwen vroeg ik mezelf ook af of het zal lukken weer werk te vinden dat bij je past.
Ik kreeg de tip eens met BLCC Loopbaanbegeleiding, Jef van Beckhoven, contact op te nemen. Dat bleek al gauw een goede zet. Als ik terug kijk op het traject dan zie ik dat Jef me niet alleen heeft geholpen om datgene boven water te krijgen waar ik goed in ben, maar ook– minstens zo belangrijk – om daar zelf ook nog in te blijven geloven. Jef functioneerde in deze gesprekken als een plezierig klankbord, hield soms de spiegel voor en gaf op andere momenten nieuwe handreikingen, vooral om effectief te netwerken. In een latere fase hebben we de strategie besproken om een baan te vinden. En dat is gelukt door intensief te netwerken en nog eens te netwerken. Voor de neiuwe functie bestond nog geen functie omschrijving! Inmiddels ben ik met veel plezier weer aan het werk met nieuw elan, in dezelfde branche bij een andere werkgever. Ik ga weer fluitend naar mijn werk!


Anja Steenbakker (28), Wageningen

Met ADD heldere keuzes kunnen maken in mijn loopbaan!
A
ls afgestudeerd ingenieur bos- en natuurbeheerder vond ik een ideale startersbaan in het onderwijs. Vol energie en enthousiasme ging ik aan de slag. Maar al snel merkte ik dat het werk erg veel energie koste. Mijn werkplezier ging snel achteruit en het contract werd niet verlengd. Waarom ging het ‘mis’ en waar zou ik dan wel op mijn plek zijn? Ondertussen hield mijn oude passie voor muziek mij ook bezig. Het was tijd voor een keuze: verder werken in de natuursector of kiezen voor een carrière in de muziek.
Op eigen houtje kwam ik er niet uit. Mede vanwege ADD duizelde het van de carrièremogelijkheden. Het lukte mij niet om structureel toe te werken naar een keuze. Via mijn werkgever kon ik een loopbaantraject doen. Ik koos heel bewust voor BLCC Loopbaanbegeleiding, Jef van Beckhoven. Juist de individuele/persoonlijke benadering en zijn inzicht in AD(H)D problematiek is mij erg goed bevallen. Jef bood mij structuur, kritische feedback, heldere samenvattingen en wist zo de rode draad goed vast te houden. Samen maakten we een plan van aanpak met heldere doelstellingen, die allemaal zijn gehaald. De loopbaanvisie is een resultaat waar ik ook in de toekomst steeds op kan teruggrijpen. Dit geeft mij veel rust en motivatie om nieuwe initiatieven te nemen. Binnenkort start ik met een (deeltijd) studie muziek!
Het loopbaantraject heeft mij ook direct werk opgeleverd. Met mijn loopbaanvisie ‘onder de arm’ benaderde ik actief enkele bedrijven. Na twee interessante meeloopdagen vond ik leuk werk waarin ik mijn kwaliteiten tot hun recht komen.


Cees de Koning , leidinggevende Animal Sciences Group, Wageningen University & Research centre, opdrachtgever

Persoonlijke aandacht
BLCC heeft twee medewerkers begeleid in op-maat trajecten. Dit is heel goed gegaan, met veel aandacht voor de medewerker, en ook met een goede interactie met de werkgever (in nauwe afstemming met medewerker). Ik merk dat genoemde trajecten mijn medewerkers goed heeft geholpen bij het verder vorm geven van hun loopbaan.


Peter (33) , Wageningen

Doen waar ik goed in ben
Zelf heft in handen nemen, en dat levert mij plezier op.
Ik hopte 14 jaar van functie naar functie zonder te weten waar mijn interesse lag of wat mijn sterke punten zijn. Nu stond ik weer voor een keuze. Ik wilde meer structuur en richting in mijn loopbaan en werk, en daarom zocht ik contact met BLCC. Door gerichte, afwisselende opdrachten en duidelijke feedback kreeg ik meer zicht op wat ik zocht in het werk en wat mijn sterke punten zijn. Ik heb een keuze gemaakt voor verdere opleidingen binnen mijn werk en ben gericht gaan solliciteren. Plezier in het werk en doen waar ik goed in ben was mijn focus bij het zoeken naar een nieuwe baan. Inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden, en wat voor een, een jongensdroom ging in vervulling!


Martijn 51 jaar, Ede

Een ander beeld van mezelf!
Nadat ik bijna twee jaar werkeloos was, had ik ruim 200 brieven geschreven en was ik circa zes keer op gesprek geweest en had ik mij op verschillende plekken ingeschreven. Om mijn kansen te vergroten heb ik een consultancybureau opgezet. Mijn motivatie en geloof in een goede afloop was zeer laag, het leverde allemaal niets op. Nadat ik het BLCC loopbaanbegeleiding in contact was gekomen ben ik meteen in een begeleidingproject gestapt. Dit was confronterend : mijn curriculum vitae, wat ik twee jaar had gebruikt, onderging een complete metamorfose. Het beeld wat ik van mezelf had, kon ik in positieve zin bijstellen. Het resultaat was dat ik in eens regelmatig op gesprek uitgenodigd. Het lukte mij steeds net niet om nummer een te worden. Korte intensieve oefensessies met videocamera erbij, ook confronterend, maakte dat mijn presentatie steeds gerichteren effectiever werd. Met als resultaat een baan!
Terugkijkend op dit traject was het traject succesvol door de vastberadenheid van mijn begeleider en de mogelijkheid die me geboden werd om op een andere manier naar mezelf te kijken, iets wat niet mogelijk is zonder de juiste support en vakkennis van BLCC.
Ik kan BLCC aanraden voor mensen die op een andere manier naar zichzelf willen gaan kijken, maar ook in een traject naar een nieuwwe functie geeft BLCC een enorme meerwaarde.


Marlies van Dongen (40), Wageningen

Ik heb ’t nog nooit zo goed gehad in mijn werk als nu!
Ik werkte 15 jaar werk als activiteitenbegeleidster in de zorg voor verstandelijke gehandicapten en was totaal opgebrand. Zo kon ik niet verder.
Bij Jef van Beckhoven startte ik met een loopbaanbegeleidingtraject. Al snel kwam naar boven dat ik wel in de goede sector zocht, maar niet op een slimme manier. Het traject bij Jef van Beckhoven gaf me het inzicht dat bepaalde voorwaarden in het werk voor mij belangrijk zijn. Tot dan toe was mijn filosofie: doe wat op je pad komt, en pak aan. En daarop was ik dus stukgelopen.
Ik maakte een totale ommekeer in mijn denken over werk. In het traject leerde ik dat ik ook actief kan gaan zoeken naar werk, dat bij mij past en naar wat ik nodig heb. Ik heb de gesprekken met Jef van Beckhoven daarin als heel positief ervaren. Hij hield mij een spiegel voor, en verwoordde waar het om ging.
Ik wilde niet meer terug naar mijn oude werkplek. De combinatie zorg en onderwijs bleek goed bij mij te passen. In het speciaal onderwijs kon ik als invalkracht gaan werken. Een prettige werkomgeving, het inhoudelijke van het werk spreekt me erg aan en de randvoorwaarden kloppen met wat ik nodig heb.
Als ik terugkijk op de 7 tot 8 gesprekken die ik met Jef van Beckhoven heb gehad, merk ik dat ik anders ben gaan denken over werk. Ik heb ook vrede met wat ik in het verleden heb gedaan. Dat was toen een goede keus, en nu ben ik aan iets anders toe. Ik kan die periode achter me laten. Dit inzicht heeft me veel ruimte gegeven. Alle stukjes vielen op hun plek en ik ben heel tevreden met mijn huidige werk.


Gijs Planten (43), Zwolle

Zorg goed voor jezelf!
Als grafisch vormgever liep ik na 7 jaar vast in mijn werk. Wilde ik wel op deze plek blijven? Was het beter om wat anders te gaan zoeken?
Via een FNV leeftijd- & loopbaanworkshop kwam ik in contact met BLCC. Ik heb drie loopbaanbegeleiding gesprekken gevoerd met Jef van Beckhoven van BLCC. Ik liep vast in mijn eigen ideeën. Met Jef van Beckhoven heb ik alles eens goed op een rijtje gezet. Hij hield mij een spiegel voor en al ontdekkend werd me veel duidelijk. Het werk past goed bij me. De manier van werken en het contact met mijn werkgever minder.
Ik sprak met Jef over meer dan alleen het werk en daar leerde ik uit dat ik mijn vrije tijd ook actief kan invullen. De balans werk en vrije tijd was bij mij niet in evenwicht. Zorg goed voor jezelf was een belangrijke boodschap en die heb ik ook ter harte genomen.
In de gesprekken bleef Jef van Beckhoven doorvragen en dat was heel verhelderend. De gesprekken waren voor mij een stimulans om zelf initiatieven te gaan nemen. Ik ben bijvoorbeeld op mijn werkgever afgestapt, heb zelf voorstellen gedaan. En in mijn vrije tijd heb ik weer een aantal van mijn hobby’s opgepakt. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik rustiger geworden ben en mijn leven is er plezieriger door geworden, meer in balans.


Fatima Azghari (44), Veenendaal

Eindelijk gelukt!
Op mijn 36e kwam ik in de WAO. Daarvoor deed ik lopende band werk in ploegendienst en het werk betaalde goed. Maar ik werd ziek.
Die periode was niet prettig. Ik was veel alleen thuis met de kinderen, terwijl ik juist van actie houd. Na 4 jaar werd ik weer goed gekeurd en kreeg ik een re-integratietraject aangeboden via het UWV.
Via het UWV kwam ik bij Jef van Beckhoven. Ik had gelijk vertrouwen in zijn persoonlijke aanpak. In dit traject werd snel duidelijk wat ik echt wilde: voedingsassistente in de zorg. Echter ik had geen passende opleiding en ervaring. En de functie verdween bij veel organisaties. Inschrijven bij uitzendbureaus was een van de mogelijkheden om een baan te vinden. Vreselijk vond ik dit om te doen. Maar met stimulans van Jef en zijn netwerkcontacten lukte het. Uiteindelijk heb ik samen met hem een stageplaats als zorgassistente gevonden in de gehandicaptenzorg. Ik kreeg een leer-arbeidsovereenkomst als zorg assistent. Nu ben ik weer vrolijk en ga energiek naar mijn werk. Na drie maanden heb ik bedongen dat ik mijn opleiding versneld kan afmaken, want ik kan en wil meer! Door het traject voel ik mij zelfverzekerder en krijg de dingen voor elkaar.
Voor mijn kinderen en mijn man was het wel even wennen, maar zij hebben nu een vrolijkere moeder en echtgenote.

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - BLCC